Over ons

jan hogema

HSP Professional en ACT trainer, gespecialiseerd in hooggevoeligheid. Mijn passie is mensen begeleiden in hun (hoog)gevoeligheid. In mijn leven en werk ben ik altijd gefascineerd geweest door alles wat te maken heeft met hooggevoeligheid. Die van anderen maar ook die van mijzelf. Daarbij heb ik een fascinatie voor de diepere betekenis van kleur(energie).

Opleidingen Jan

ton mutsaars

Ton Mutsaars is mindfulness trainer en begeleid al vele jaren mensen met psychische klachten en problemen. Voor mij is het belangrijk om uit te gaan van de kracht en mogelijkheden van mensen. Om van daaruit tot oplossingen van problemen of klachten te komen.

Een belangrijke waarde hierbij is mildheid en (zelf) compassie. Vaak zijn we als mens erg afkeurend naar dingen waar we onder ‘lijden’. ‘Naar dat wat er is’……het moét weg……het moét anders!

Door zo te denken gaat er veel energie verloren aan dingen welke we wellicht niet kunnen veranderen. Door mildheid toe te passen en compassie te hebben, ontstaat er ruimte voor wie je werkelijk bent. Ruimte voor al je kwaliteiten en kwetsbaarheden. Dit vind ik een belangrijkrijk aangrijpingspunt in mijn begeleiding. Ik maak verder gebruik van ACT (acceptance and commitment therapie): dit is een vorm van gedragstherapie die mensen helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen (Acceptance), zodat men kan blijven investeren in de dingen die ze écht belangrijk vinden (Commitment).

Vanuit het Het Gripshuis, bied ik mindfulnesstrainingen aan in groepen voor mensen met stress, stemmingsklachten, angstklachten, autisme en AD(H)D. Daarnaast kunnen mensen een individueel traject bij mij volgen zie hiervoor link naar aanbod

Opleidingen Ton