Begeleiding hooggevoeligheid

Werkwijze: In een intakegesprek van ongeveer een uur maken we kennis en kijken we naar jouw hulpvraag. Je krijgt een idee wat je in de therapie kan verwachten. Daarbij kijken we op wat voor vlak jouw (hoog)gevoeligheid zich afspeeld en in hoeverre jij hooggevoelig bent. Heb je moeite met het omgaan met de indrukken van alledag? Vind je het uiten van je emoties nog best een uitdaging? Heb je voldoende rustmomenten in je leven? Gemiddeld komen cliënten 8 keer. Tussen de volgconsulten van ongeveer 45 minuten zit meestal 2 weken tussentijd. Je krijgt opdrachten mee naar huis om jezelf te trainen in het omgaan met jouw hooggevoeligheid. Meestal word er gewerkt met de ACT methode (acceptatie en commitment therapie) waarbij je geleerd wordt om anders tegen gevoelens en gedachten aan te gaan kijken. Een itakegesprek kunnen we telefonisch plannen. E-mail verkeer willen we zoveel mogelijk inperken in verband met de privacywetgeving. In het intakegesprek zet je ook een handtekening dat je de tekst op deze website (waaronder die van de privacy wetgeving en de dosierplicht) hebt gelezen, begrepen en dat je hiermee akkoord gaat.

In het 2e consult krijg je tips en tricks hoe je om kunt gaan met hooggevoeligheid. Handvatten om mee aan de slag te gaan in de dagelijkse praktijk. De vervolgconsulten zullen in het teken staan van hoe jij met jouw hooggevoeligheid om gaat en hoe je dat anders zou kunnen doen. We leren je om anders naar je gedachten en je gevoelens te gaan kijken. Ook jouw hooggevoelihgheid mag er zijn. Jij mag er zijn! Want hooggevoelgheid is een mooie eigenschap met veel specifieke kwaliteiten. We zeggen niet voor niks: “Hooggevoeligheid is je kracht!”

Deze cosulten worden in veel gevallen (deels) vergoed door de zorgverzekeraars. Informeer vooraf bij jouw zorgverzekeraar.

Waar: Het Gripshuis, Marktveld 3, Vught
Wanneer:
Tijd:
Meenemen:
Kosten: Intake  gesprek E 90,- (ongeveer 60 minuten)
vervolg consult E 80,- (ongeveer 45 minuten)
Aanmelden: o6-54395681 of info@hspcentrum.nl